Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Je weet welk beroep je interessant vindt. Wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt? Kun je werk vinden in dit beroep?
Afbeelding
Werkgevers man in gesprek met sollicitant
Voor het volgen van scholing bestaan verschillende regelingen waar jij gebruik van kunt maken. Jouw situatie bepaalt welke regelingen voor jou gelden. 
Afbeelding
puzzel
Op deze pagina vind je informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. 
Afbeelding
Kiezen
Makkelijk instromen of doorstromen in de zorg? Dat kan snel met de cursus Individuele zorg verlenen. Je leert onderdelen uit de opleiding Dienstverlener Helpende Zorg en Welzijn. Na deze cursus kun je individuele zorg verlenen en ondersteunen bij activiteiten in het dagelijks leven. Je bent daarmee snel inzetbaar in de zorg. Ideaal voor zij-instromers (23+ jaar).
Afbeelding
Zorg
Ze droomde ervan om rijlessen te mogen geven, maar de opleiding tot rijschoolinstructeur was voor Denise niet te bekostigen. Met een goed verhaal klopte ze aan bij de gemeente en kwam zo in aanraking met het Regionaal Mobiliteits Team (RMT). Het papiertje heeft ze bijna binnen en binnenkort mag ze haar droom gaan waarmaken. Benieuwd naar het verhaal van Denise én haar begeleider Inge? Je leest het hier.
Afbeelding
Klant verhaal
Woon jij in Brabant en wil jij graag GRATIS een cursus/opleiding volgen? Kijk dan op de website naar de mogelijkheden.
Afbeelding
brabantleert
Werk je en wil je meer kennis over je vak of beroep? Of zoek je werk en wil je eerst een opleiding doen? Op leeroverzicht.nl vind je informatie over opleidingen en manieren om die te betalen. Ook kun je zoeken naar een loopbaanadviseur bij jou in de buurt. 
Afbeelding
leeroverzicht
TechMeUp wil jou de kans geven om aan een tech-opleiding te beginnen. Heb jij hulp nodig om je techdroom te realiseren? 
Afbeelding
Tech me up
Wil je weten wat het Leerwerkloket voor jouw kandidaten kan betekenen? We geven je in dit Webinar inzicht in wie wij zijn, vanuit welke visie wij werken en hoe wij jouw kandidaten kunnen informeren en adviseren
Afbeelding
maand van leren en werken
Heeft u interesse in een leerwerktraject binnen de techniek, maar weet u nog niet goed wat bij u past? Als leerwerkloket staan wij klaar om u ondersteuning te bieden in de oriëntatie en loopbaanbegeleiding.          
Afbeelding
4 afbeeldingen met mensen werkzaam in de techniek
1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! Weet je dat je tegenwoordig heel veel zelf kunt doen om beter te worden met taal en het gebruik van een computer? In dit artikel vind je links naar verschillende websites. De ene site is meer gericht op rekenen en schrijven, de ander op het omgaan met een computer. Zo staat er voor iedereen iets tussen.  
Afbeelding
jonge mensen achter een laptop
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering een diplomawaardering aanvragen. De diplomawaardering geeft aan wat de waarde is van je buitenlandse diploma in vergelijking met een Nederlandse opleiding. Het is geen officiële diploma erkenning. Met een diplomawaardering kun je aan werkgevers duidelijk maken wat je te bieden hebt.
Afbeelding
Diploma
Fantastisch! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Echter wil het bedrijf jou in verband met de corona maatregelen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek via de webcam. Maak je geen zorgen! Dit is zowel voor veel werkgevers als voor de meeste werkzoekenden iets nieuws. Met deze tips ga je het gesprek met vertrouwen tegemoet.
Afbeelding
Man met laptop
Je bent op zoek naar werk, maar je kennis en vaardigheden sluiten niet meer aan bij de arbeidsmarkt van nu. Dan is het een goed idee om iets nieuws (bij) te leren. Van een korte cursus om je verouderde kennis te updaten tot een complete, meerjarige omscholing; er is van alles mogelijk.
Afbeelding
Mannen aan het studeren
Het Leerwerkloket adviseert over het opleiden van personeel. Ontwikkeling van medewerkers kan op veel manieren worden gestimuleerd, maar je wilt wel graag dat ze leren wat jouw bedrijf nodig heeft. Welk opleidingstraject past bij de opleidingsbehoefte van jouw bedrijf en jouw medewerkers?
Afbeelding
Scholing personeel
Dit webinar is terug te kijken via de link onderaan deze pagina Organisatie: Landelijk Team Leerwerkloketten Sprekers: Amanda Bruns (VNG) en Ronald van Ammers (UWV)
Afbeelding
Afbeelding webinar Leerwerkloket
Dit webinar is terug te kijken via de link onderaan deze pagina Organisatie: Landelijk Team Leerwerkloketten Spreker: Erik de Graaf (Landelijk Team Leerwerkloketten)  
Afbeelding
Afbeelding webinar Leerwerkloket
Dit webinar is terug te kijken via de link onderaan deze pagina Organisatie: Landelijk Team Leerwerkloketten Sprekers: Ria van 't Klooster (NRTO) en Harry Nuys (Leerwerkloket Rijnmond)
Afbeelding
Afbeelding webinar Leerwerkloket
Dit webinar is terug te kijken via de link onderaan deze pagina Organisatie: Landelijk Team Leerwerkloketten Spreker: Theo van Duijl
Afbeelding
SROI
Sommige beroepen komen niet in alle regio’s voor. In het Westland is er bijvoorbeeld veel werk in de kassen en in Limburg is er veel seizoenswerk als aspergesteker. Andere beroepen zijn minder gebonden aan een regio. Denk bijvoorbeeld aan werken in de zorg, onderwijs en logistiek. De adviseurs van het Leerwerkloket in jouw regio, weten precies waar jouw kansen liggen.
Afbeelding
Leerwerktraject ‘Helpende Zorg (plus)’
Je weet in welk beroep je wilt gaan leren en werken, maar je hebt niet de juiste opleiding of werkervaring. Als het werk dat je nu doet verandert, vraag dan je werkgever of je op zijn of haar kosten een praktijkgerichte cursus of opleiding kan volgen. Veel werkgevers willen dat. Wil je echt van baan veranderen, dan is een BBL opleiding misschien wat voor jou.
Afbeelding
Studenten in een bibliotheek
Je weet dat je het werk dat je nu doet niet lang meer kunt doen. Misschien bestaat je baan straks niet meer door automatisering of een reorganisatie of je ziet geen uitdaging meer en vindt je werk niet meer leuk. Wacht niet tot je baan en motivatie echt zijn verdwenen. Dit is het juiste moment om te gaan ontdekken wat je nog meer kan!
Afbeelding
Schrijvend persoon
Je hebt op dit moment geen werk. Misschien zit je al een tijdje thuis, misschien ben je net je baan verloren. Hoe dan ook, je wilt weer aan de slag.
Afbeelding
jongeren timmerman
Weet je wat je graag doet en waar je goed in bent? Dan heb je waarschijnlijk ook al een goed idee van het werk dat je het liefst wil doen. Voordat je echt op zoek gaat naar een leerbaan, is het goed om uit te zoeken hoe dat werk er in de praktijk uitziet.
Afbeelding
Automonteur
Je zit thuis en wilt weer aan het werk. Je weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Kun je met jouw kennis en vaardigheden direct gaan solliciteren op de baan die je wilt, of is het beter eerst een cursus of opleiding te gaan volgen? Misschien past een baan in een andere sector beter bij je.  
Afbeelding
4 koks aan het werk
Je werk verandert. Wat betekent dat voor jou? Je kunt je werkgever vragen om cursussen te volgen en mee te veranderen. Of wil je door alle veranderingen liever op zoek naar iets anders? Op deze pagina leggen we uit hoe je dat het best kunt aanpakken. 
Afbeelding
BBL Opleiding
Per september 2020 heeft de overheid voor iedereen gratis bijscholing beschikbaar gesteld. Op deze pagina leggen we je uit hoe je snel een cursus vindt die bij je past. Wil je je liever helemaal laten omscholen? Dan is het volgen van een BBL-opleiding misschien wat voor jou. 
Afbeelding
Beveiligingsman
Je hebt een beroep gevonden dat bij je past en je weet nu welke opleiding of cursus je wilt gaan volgen. Biedt jouw huidige werkgever de mogelijkheid om te leren en te werken? Ga dan eens in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.
Afbeelding
Bauke
Je doet al jaren hetzelfde werk of je zit al een tijdje thuis en bent op zoek naar iets anders. Misschien ben je wel geprikkeld door een artikel dat je hebt gelezen. Iemand die zich heeft laten omscholen tot docent, of iemand die in de zorg is gaan werken. Herken jij jezelf hierin? Dan is het tijd om je te oriënteren op je loopbaan. Op deze pagina leggen we uit hoe je dat het best kunt doen.
Afbeelding
Mogelijkheden arbeidsmarkt
Weet je in welke sector je het liefst wilt werken? Dan is het tijd om te kijken of er binnen die sector genoeg werk is. Soms verschilt het aanbod aan werk in een sector per beroep. Bereid je dus goed voor en kies voor een omscholing/opleiding voor een beroep met goede baankansen.
Afbeelding
Twee leerlingen met leraar bezig op een tablet